Hlavní obsah
Článek

V poměrně mladém věku se Vladimír Polívka dostal do souboru, kam se řada jeho kolegů snaží marně dostat desítky let. Herec je přesvědčený o tom, že je potřeba jít svému snu vstříc.

„Mnoho herců o své práci sní, ale málokdo píše. Když jsem se ucházel o angažmá do Klicperova divadla, tak jsem se sám ozval. Do Dejvic mě pozvali proto, že mě ve škole učil pan Krobot a Simona Babčáková a hrál jsem s Jardou Pleslem. Potřebovali zahrát mladého romantického kluka v Shakespearovi. Pět let jsem tam hostoval a teď tam mám angažmá,” popisuje Vladimír své začátky v divadle, na jehož lístky se stojí dlouhé fronty.

Syn Bolka Polívky a Chantal Poullain se doposud příliš neobjevoval v úspěšných seriálech Čtvrtá hvězda a Zkáza Dejvického divadla, ve které vystupuje velká část souboru. „Tyto věci natočili dřív. Zkáza Dejvického divadla se odehrává předtím, než odejde pan Krobot, a to já jsem tam ještě nebyl. Proto není důvod, abych se tam objevoval. Mně to vůbec nevadí, protože mě inspiruje samotné divadlo, které dělají,” říká Vladimír.

Mladý herec není živ pouze z divadelní produkce, která ho velmi naplňuje, ale čeká ho řada zajímavých projektů před kamerou. S režisérem Biserem Arichtevem, se kterým natáčel seriál První republika, má roztočený film Emanuel Moravec, Anatomie zrady. „Hraju postavu českého Němce kolaboranta, který nastoupí do wehrmachtu v roce 1939,” prozrazuje. Navíc bude hrát v Shakespearovských slavnostech a víc než čtvrt roku natáčet seriál Polda. „Zahraju si v novém českém seriálu policistu. Čeká mě sto natáčecích dnů, takže léto bude ve znamení práce,” říká Vladimír Polívka.

Reklama

Další články

Načítám