Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Boj o život a čtyři náročné operace. Tím si v jednom roce prošel Ladislav Potměšil (71). Herec se v roce 2016 potýkal s vážnými zdravotními problémy, kvůli kterým musel strávit několik měsíců v nemocnici. Po operacích páteře, kde mu našli nádor, poslední roky rehabilitoval a učil se znovu chodit. Časté anestezie ale měly vliv na jeho sluch, se kterým měl už předtím velké problémy.

„Láďa má tinnitus, už strašně dlouho, asi třicet let, takže špatně slyší a po těch operacích se to zhoršilo, takže když někam jdeme, Láďa řekne, tady mám překladatelku,“ svěřila jeho manželka Jaroslava, která mu je velkou oporou. Po závažných operacích páteře a kýly, které absolvoval, mu pomáhá v řadě činností.

„Takže jsem závislý, jako kdybych byl v Maďarsku a potřeboval překlad a pak spoustu věcí, které po těch operacích už nedokážu,“ prozradil herec známý coby major Maisner z komedie Byl jednou jeden polda v pořadu 13. komnata. Přesto neztrácí svou vůli žít a díky vynikající lékařské péči se po roce, kdy byl závislý na chodítku, naučil opět sám chodit. Na velké procházky to už není, ale i tak je herec šťastný, že přežil, a může se těšit ze své rodiny.

Reklama

Další články

Načítám