Hlavní obsah
Článek

Americká herečka Lauren Bacall je jistě dobře známá všem milovníkům amerických filmů pro pamětníky. Dnes je této dámě stříbrného plátna padesátých let již 87 let a je poslední ženskou aktivně hrající hvězdou této doby. Bacall, jež nepatřila mezi prvoplánové krásky, ale vynikala svou smyslnou tváří s kočičíma očima a blond loknami, zářila po boku takových ikon jako byly Marilyn Monroe, Humphrey Bogart či Gregory Peck.

Herečka, jež se narodila jako Betty Joan Perske, debutovala vedle Humphrey Bogarta ve snímku z roku 1944 Mít a nemít. Následovaly další úspěšné snímky jako Hluboký spánek či Key Largo, kde hrála opět s Bogartem.

Společné natáčení je natolik sblížilo, že propojili i své soukromé životy. Dvacetiletá Bacall se tak v roce 1945 stala ženou tehdy již pětačtyřicetiletého Bogarta, avšak osud jejich štěstí příliš dlouho nepřál. Slavný herec totiž v roce 1957 podlehl rakovině. Ještě za jeho života se pár důvěrně přátelil s další významnou hereckou dvojicí Katherine Hepburn a Spencerem Tracym. Kamarádství je pojilo i s Marilyn Monroe, s níž si Bacall zahrála například ve snímku Jak si vzít milionáře.

Krátce po Bogartově smrti prožívala herečka vztah se zpěvákem Frankem Sinatrou. Poté, co se dvojice rozešla, byla Bacall vdaná v letech 1961 až 1969 za herce Jasona Robardse. S ním se prý rozvedla kvůli jeho problémům s alkoholem.

Bacall má tři děti. S Bogartem syna Stephena, jenž je producentem a tvůrcem dokumentů a dceru Leslie, která se živila jako instruktorka jógy. Robardsovi herečka porodila syna Sama, který následovat rodiče a stal se hercem.

Lauren Bacall za svůj život natočila kolem šedesáti filmů a i přes svůj vysoký věk stále aktivně hraje. Jejím posledním počinem je letos natáčený snímek Carmel, v němž si Bacall zahrála například s mladou herečkou Hayden Panettiere, kterou před pár dny překvapil během předávání MTV Europe Music Awards naháč na pódiu.

Související témata:
Ikony

Reklama

Další články

Načítám