Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na divadelních prknech ztvárnila nespočet rolí a na kontě má i řadu těch muzikálových. I přesto Ivana Chýlková (60) bojuje s menší trémou, a to tehdy, když jde před publikum úplně poprvé. Svou premiéru v obnoveném muzikálu Galileo tak měla den před tou oficiální na veřejné generálce.

„Mám radost z veřejných generálek, že se tady začaly dělat. Já mám trému vždy, když jsem poprvé před publikem, a to pro mě bylo právě den před premiérou na veřejné generálce. Dnes jsem neměla žádné přítřasy, dnes jsem měla hezký adrenalin, jako mám při každém představení,“ prozradila nám s úsměvem Chýlková, která se po letech vrátila do role intrikánky Giany di Medici.

„Do představení se mi naskakovalo ztuha, ale rychle,“ svěřila herečka, která stejně jako její kolegové měla před premiérou pouhých osm zkoušek. „Všichni byli připravení. Dělalo se jiné aranžmá, protože ten prostor je tady jiný, větší,“ prozradila Chýlková. Muzikál, který se nyní hraje v Divadle Hybernia, byl totiž před lety uváděn na prknech Divadla Kalich.

„Tam kde se udělal krok, se jich nyní musí udělat osm, tohle vše se intenzivně zkoušelo. Byli jsme tady od rána do večera,“ řekla herečka, která se nemění. I po 16 letech od původní premiéry se totiž dostala do svých odvážných sexy kostýmů. „Všem jsou, jen se třeba trochu měnily, protože ta látka byla stará, tak se dodělala,“ dodala závěrem herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám