Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Teprve jednadvacetiletá Alysha McNair z Kanady za sebou má náročnou cestu. Podařilo se jí shodit těžko představitelných 82,5 kilo, která představují polovinu její váhy v nejextrémnějším období. Jak se stane, že se teenagerka projí ke 170 kilům?

Alysha dnes přiznává, že byla na jídle doslova závislá. Aby uspokojila chuť a hlad, obešla i pět různých fast foodů během jediného jídla. Jen si představte tu nálož kalorií...  Pro příklad: průměrné doporučení pro dospělého člověka je 2000 kcal denně, dívka byla při jedné návštěvě fast foodu schopná zkonzumovat dvojnásobek.

A i když se projedla k závratným 170 kilům, naštěstí si brzy, ve svých 17 letech, uvědomila, že se svou životosprávou bude muset rychle něco dělat. Nejen jí došlo, že morbidní obezita je vážný zdravotní problém. „Moje maminka se bála, že kvůli váze zemřu,“ svěřila dívka. Momentem, kdy se rozhodla k radikální změně, prý bylo to, když jí zaskočila perlivá limonáda, a ona nemohla popadnout dech.

Změnila proto jídelníček, začala se hýbat - chodit pěšky i navštěvovat posilovnu. A výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. „Byla jsem štěstím bez sebe, když se to začalo vyplácet,“ říká Alysha, která je dnes na polovině své nejvyšší váhy, na 87,5 kilech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám