Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hudba respektovaného hudebního skladatele Vadima Petrova znovu zazněla v newyorské Carnegie Hall. V uspořádání koncertu v americkém svatostánku hudby, kde koncertují světové špičky a v letech 2000 a 2005 zde vystoupil třeba i Karel Gott, měla prsty skladatelova vnučka Linda Vojtová (38) se svou maminkou Tatjanou. Lepší příbuzné si Vadim Petrov snad ani nemohl přát.

Koncert byl pořádaný společně s orchestrem OSN a hráči z Newyorské filharmonie. Byl to již druhý koncert v Carnegie Hall, na kterém hráli hudbu Vadima Petrova. Poprvé zněla jeho skladba Jana Eyrová v říjnu 2018 a před pár dny se podruhé hrálo Nokturno in G.

Další koncert s Petrovovou hudbou se uskuteční v New Yorku letos v dubnu, tak třeba se autor hudby ke Krtečkovi nebo Krkonošským pohádkám tentokrát za oceán vypraví osobně. „Jsem velice pyšná na dědovu hudbu a na to, jak ji lidé přijímají,” říká Linda, která na hudbu svého dědy šla i přehlídku. Modelka v rámci newyorského týdne módy předvedla kolekci českého návrháře Jiřího Kalfaře (jednalo se o první přehlídku českého designéra v celé historii této akce - pozn. red.).

„Jako hudbu, na kterou jsem já s ostatními významnými českými a zahraničními modelkami předváděla kolekci, si vybral dědovu skladbu s názvem Ruské Evangelium. Zazněla jako remix namixovaný známým adaptérem Borisem Carloffem,” uvedla nadšeně Linda Vojtová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám