Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do Česka míří jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů všech dob Wicked. Pod českým názvem Čarodějka jej ve své GoJa Music Hall uvede producent František Janeček (79). Premiéra je sice plánována až na 14. září letošního roku, tradičně na producentovy narozeniny, ale makat se začíná už teď.

František Janeček sice tráví zimní prázdniny v Dominikánské republice, ale i odtamtud diriguje svůj tým, aby byly na začátek února připraveny konkurzy, v nichž se zpěváci a zpěvačky mohou ucházet o role v Čarodějce, která je celosvětově snad ještě populárnější než Fantom opery, který bude k vidění ještě do 9. června, na kdy je naplánována derniéra.

Muzikál Wicked měl na Broadwayi premiéru v roce 2003 a od té doby slaví úspěchy po celém světě. Autorem hudby je Stephen Schwartz, libreto napsala Winnie Holzmanová. Jen za uvedení na Broadwayi muzikál získal tři ceny Tony, šest ocenění Drama Desk, a soundtrack vyhrál dokonce prestižní cenu Grammy. Roku 2013 se stal podeváté za sebou nejvýdělečnějším muzikálem sezóny, čímž porazil i legendárního Fantoma opery, kterému se to podařilo „jen“ osmkrát.

Wicked, v češtině Čarodějka, je neúspěšnější světový muzikál posledních dvou dekád, oslňující fantastickou výpravou, nejkrásnějšími melodiemi i bombastickou výpravou. I čeští diváci se tak mohou těšit na tajuplný příběh čarodějnice Elphaby, o které si celý svět kvůli její zelené kůži myslí, že je zlá, jenže ono to tak úplně není. Na jevišti díky geniálním maskám a kostýmům objevíte svět plný fantazie, kouzel, čar a létajících opic! Slavné vyprávění o přátelství a zradě, lásce i sobectví, závisti a fámách, které dokážou ničit lidské životy, vás svou hudbou doslova očaruje.

František Janeček nyní usilovně hledá představitele všech rolí. Klíčové bude zejména obsazení dvou ústředních postav, titulní zelené čarodějky Elphaby a její kamarádky Glindy. „Vypsali jsme casting na všechny role. Obě dívky by měly mít zhruba mezi 18 a 30 lety. Poprosil jsem Míšu Noskovou, aby pro mě castingy připravila, má mezi mladými talenty v současnosti velice dobrý přehled,“ prozradil Janeček s tím, že konkurzy proběhnou od 4. do 8. února v pražské GoJa Music Hall.

Producent shání také představitele krasavce Fiyera, tajemné madam Morrible a legendárního Čaroděje ze země Oz, na jehož příběh muzikál odkazuje. Bližší informace a požadavky na jednotlivé role najdete na webu www.carodejkamuzikal.cz nebo www.goja.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám