Hlavní obsah
Článek

Na nejhorší chvíle v životě, kdy se psychicky zhroutila a potřebovala pomoc druhých, Zuzana Jandová (36) nikdy nezapomene.

Zásadní životní zkušenost v bývalé královně krásy vyvolala nutkání pomáhat na oplátku jiným. Zuzana společně s kamarádkou Olgou Lounovou a majiteli posilovny, kde pravidelně cvičí, přišla obdarovat Kliniku dětské hematologie a onkologie FN Motol.

„Když můžu, tak se snažím pomoct,” zdůvodňovala svou přítomnost Miss České republiky pro rok 2008.

„Cítím se fajn, jsem ráda, že se karty obrátily a teď mohu pomoct zase já. Život je neustálý koloběh. Jednou jsi v nouzi ty a potřebuješ pomoct, jednou druhý a ty pomoct můžeš. Myslím taky na to, jak důležité je umět dovolit druhým ti pomoct a taky když jsi v pohodě, chtít pomoct druhému. Líbí se mi na tom ta rovnováha. Bohužel znám spoustu lidí, kteří pomoc potřebují, ale neumí ji přijmout, když jim je nabídnuta. Což je smutné a zbytečné. Pak znám také hodně lidí, kteří pomoci mohou - nějak, jakkoliv a nedělají nic. Myslí jen na sebe. Což je moc nechápu. Co jim brání?” položila řečnickou otázku Zuzka.

Během návštěvy dětským pacientům nezazpívala pouze Olga s kytarou, ale také Zuzana.

„Hudba mě doprovází celým životem. Přivedl mě k ní tatínek už jako malou holku. Skvěle hraje na kytaru a zpívá. Studovala jsem léta uměleckou školu, zpívala ve sboru a tančila. Vlivem potřeby peněz k přežití jsem se věnovala jen modelingu a cestování s ním spojeným a na milovanou hudbu tak trochu zapomněla. Zpívat miluju. Hudbu taky,” říká Zuzana, která během svého pobytu ve Skotsku navštěvovala proslulou Univerzitu St. Andrews a studovala zpěv a piano.

Na hodiny zpěvu chodí i v Česku. „V Praze mám nejlepší učitelku na planetě a také operní pěvkyni a technického génia Hanku Peckovou a společně se snažíme na mém hlase a projevu co nejefektivněji pracovat. Jsem ráda, že si konečně dovoluji žít svůj sen,” říká Zuzana, která nehodlá kvůli zpěvu opustit modeling, neboť prý je o ni v zahraničí stále zájem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám