Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Miss Španělsko 2018 Angela Ponce to v Bangkoku na Miss Universe do finálové dvacítky možná nedotáhla, ale rozhodně na ni nikdo nezapomene. Stala se totiž první transgender soutěžící v historii Miss Universe, která dostala příležitost reprezentovat svou zemi. Přestože se tedy domů vrátila s prázdnou, spousta lidí považuje už její účast za velké vítězství.

Ponce se v červenci svěřila, že by ráda svou pozici v soutěži využila k poukázání na rostoucí počet sebevražd mezi náctiletými transgendery. Sama se účastnila světové soutěže krásy Miss World už v roce 2015. Tehdy jí však bylo oznámeno, že transgender modelky nemohou v soutěži uspět. Přestože tyto zprávy pro ni byly zdrcující, když uspěla na Miss Universe, i soutěž Miss World změnila pravidla.

I pro Ponce samotnou byla účast spíše úspěchem. "Jsem velmi poctěná a pyšná, že jsem se stala součástí historie Miss Universe. Tohle je pro vás všechny, kdo nemáte takové možnosti. Všichni máme právo na to, aby nás svět respektoval a dal nám svobodu. Dnes hrdě reprezentuji svůj národ, všechny ženy a lidská práva,“ vzkázala fanouškům na svém Instagramu. A jak už v minulosti svěřila, hodlá bořit i další hranice a stát se matkou.

Z vítězství se letos radovala filipínská kráska Catriona Gray. Česká reprezentantka Lea Šteflíčková se do užšího výběru sice neprobojovala, ale z Bangkoku odjíždí podle vlastních slov nadšená.

Reklama

Další články

Načítám