Hlavní obsah
Článek

Herec Karel Heřmánek, jenž mj. nezapomenutelným způsobem ztvárnil titulní roli v komedii Fešák Hubert, sekl s natáčením. Už šest let nepřijal žádnou nabídku do filmu a televize. Naposledy se mihl ve snímku Příběhy obyčejného šílenství. "Režiséři mi volají, ale já to odmítám," řekl Super.cz.

Heřmánkovi je přitom teprve čtyřiašedesát a vypadá pořád výborně. Jeho generační souputníci jako Jiří Bartoška nebo Pavel Zedníček, s nimiž hrával v několika divadlech, jdou z role do role. Má snad herec nějaké zdravotní problémy?  "Ne. Já prostě v natáčení žádné potěšení nenalézám," uvedl Heřmánek.

"Úplně mi stačí starosti s mým Divadlem Bez Zábradlí, je to práce na plný úvazek," dodal. K vedení divadla a herectví si navíc přidal režii a momentálně dokončuje poslední přípravy k nedělní premiéře komedie Indická banka, do níž obsadil i svého nejstaršího syna Karla.

"On je velmi talentovaný, to musím uznat, i když jsem si nepřál, aby se věnoval umělecké profesi, která je existenčně velmi nejistá. Já už žádný herecký sen dávno nemám. Jediné, o čem sním, je zlepšení financování soukromých divadel," uzavřel.

Heřmánek je o divadla natolik zažraný, že odmítá i dovolené v zahraničí, aby mohl mít vše pod kontrolou. "Musím ho vždy hodně dlouho přemlouvat, abychom aspoň na pár dní vyjeli mimo Česko," přitakala jejo půvabná manželka Hana Heřmánková.

Reklama

Další články

Načítám