Hlavní obsah
Článek

Když média informují o nečekaném skonu slavných lidí, jejich úmrtí provázejí spekulace. Policie mlčí a čeká na výsledky pitvy, což trvá až několik měsíců. Takto fanoušci sledovali tragické osudy řady celebrit, které cíleně nespáchaly sebevraždu, ale zemřely na předávkování drogami, alkoholem či tlumícími léky. I když hazardovaly se životem, jejich smrt zapříčinila nešťastná náhoda.

Michael Jackson (†50)

Když se v roce 2009 objevily informace o smrti Michaela Jacksona (†50), fanoušci doufali, že jde jen o planý poplach. Král popu totiž plánoval velkolepý comeback, ale sérii koncertů v Londýně už neodehrál. Michael měl zástavu srdce a resuscitace přivolanou záchrankou byla neúspěšná. Zpěvákův organismus selhal po předávkování silným sedativem propofolem, které mu podal jeho osobní lékař.

Whitney Houston (†48)

Popová diva doplatila na závislost na návykových látkách. Její životní příběh skončil v roce 2012, kdy byla nalezená mrtvá ve vaně hotelového apartmá. Whitney Houston (†48) se utopila pod vlivem kokainu. O tři roky později utonula ve vaně i její dcera Bobbi Kristina (†22), která svou matku následovala.

Philip Seymour Hoffman (†46)

Držitel Oscara za hlavní roli ve filmu Capote byl v roce 2014 nalezen mrtvý v koupelně s jehlou v předloktí. Pitva ukázala, že se předávkoval smrtelnou kombinací drog. V jeho těle byly stopy po heroinu, kokainu i amfetaminu. Seymour zazářil ve filmech Magnolia či Pochyby. Jeho hlas zazněl také v originálním animovaném snímku Mary a Max, který je v českém znění v pátek od 21 hodin k vidění na TV Seznam.

Amy Winehouse (†27)

Slavná zpěvačka před sebou měla nadějnou kariéru, ale její životní styl bohužel zapříčinil předčasnou smrt. Kontroverzní Amy Winehouse (†27) se dožila pouhých 27 let. V červenci roku 2011 byla bodyguardem nalezena mrtvá. Zpěvačka se předávkovala alkoholem, v krvi ho měla 4,16 promile. V minulosti holdovala i drogám, takže bylo jen otázkou času, kdy přijde tragický konec.

Prince (†57)

Záhadná byla také smrt Prince, který odešel na onen svět v roce 2016. Americký zpěvák skonal ve svém sídle nedaleko amerického Minneapolis, kde měl i nahrávací studio. Následná pitva v jeho těle odhalila syntetický opioid fentanyl, a to ve dvacetinásobku smrtelné dávky.

Dolores O´Riordan (†46)

Počátkem letošního roku fanoušky šokovala smrt zpěvačky z irské kapely The Cranberries. Spekulovalo se o sebevraždě, ale vyšetřování jejího utonutí ve vaně bylo nakonec uzavřeno jako nešťastná náhoda. Dolores měla v krvi nadměrné množství alkoholu. Zpěvačka dlouhodobě bojovala se závislostí, která se jí stala osudnou.

Reklama

Další články

Načítám