Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z oceněných na galavečeru Governor's Awards v divadle Dolby v Hollywoodu byla i herečka Cicely Tyson (93). Stejně jako skladatel Lalo Schifrin a publicista Martin Levy obdržela cenu za zásluhy, čestného Oscara.

Tyson, která v prosinci oslaví 94. narozeniny, si pro sošku došla v černo-stříbrné róbě a stříbrných rukavicích a její pokročilý věk naznačila snad jen potřeba podpory při chůzi. Tu jí nabídla režisérka Ava DuVernay. Na vzhledu této ženy byste ale pokročilý věk nepoznali. Vypadá opravdu, a tomto případě nebude od věci to slovo použít, neuvěřitelně.

Kariéra Tyson začala v modelingové branži, odkud se dostala do divadel na Broadway a odtud pak k filmu a televizním rolím. Zlomové pro ni byly snímky Srdce je osamělý lovec z roku 1968 a Sounder (1972), za který byla nominovaná na Oscara. K jejím dalším výrazným filmům patří Smažená zelená rajčata, Černobílý svět nebo Poslední mise. Ten byl uveden loni. Aktivní je také v seriálu Vražedná práva.

Mezi lety 1981 a 1988 byla manželkou jazzového trumpetisty Milese Davise.

Reklama

Další články

Načítám