Hlavní obsah
Článek

Jeden z nejslavnějších filmových tvůrců současnosti, Ital Paolo Sorrentino, představuje nový film Oni a Silvio. „Příběh člověka a jen okrajově politika“, říká režisér o snímku, jehož scénář našel inspiraci v životě někdejšího italského předsedy vlády Silvia Berlusconiho.

Představitele hlavní role Sorrentino nehledal dlouho, sáhl do osvědčených vod. Stejně jako v případě veleúspěšné Velké nádhery či Božského ztvárnil ústřední roli Toni Servillo. Mimochodem, i ve druhém zmíněném filmu si Servillo zahrál předsedu vlády, Giulia Andreottiho.

Oni a Silvio vtrhnou do českých kin 15. listopadu. Film, jenž je uváděn jako velkolepé provokativní komediální drama, nabídne pohled do zákulisí Berlusconiho života, jak ho vidí autor - zaplněného vyhlášenými opulentními večírky s krásnými dívkami, drinky, atd. Jednou z krásných žen, o nichž padla zmínka, je původem polská herečka Kasia Smutniak (39). Její postava Kiry našla předobraz v modelce Sabině Beganović.

„Klidně si můžeme namlouvat, že ten film je „o něm” nebo prostě o těch „zlých” mocipánech, ale pravda je taková, že ten film je ve stejné míře o těch, kteří je volí a umožňují jejich způsob vládnutí – tedy o nás,“ říká Ivo Anderle z distribuční společnosti Aerofilms.

Reklama

Další články

Načítám