Hlavní obsah
Článek

Dakota Johnson (34) si zvolila profesi, která se, mimo jiné, vyznačuje velmi konkurenčním prostředím. Konkrétně v jejím případě nejde jen o kolegyně herečky, které chtějí stůj, co stůj uspět, ale vyrovnat se musí i se srovnáváním s ženami z vlastní rodiny. Vždyť její babičkou je Tippi Hedren, známá z Hitchcockových filmů Ptáci nebo Marnie, a matkou pak Melanie Griffith.

Kariéra Johnson nestagnuje. Před pár lety dostala pořádnou vzpruhu v podobě trilogie Padesát odstínů šedi, temnoty a svobody, díky které ji zná celý svět, jež ji však na druhou stranu nasměrovala do kolonky hereček filmů s - řekněme - prvoplánovým obsahem.

Johnson se v ní naštěstí nezasekla. Příkladem budiž např. mysteriózní thriller Zlý časy v El Royale, drama s ekologickým podtextem Chloe a Theo nebo hereččina novinka, hororový thriller Suspiria, jenž je remakem stejnojmenného hororu z roku 1977.

Právě na losangeleskou premiéru ji doprovodila slavná babička, která tak dala najevo, že své vnučce fandí. A dokázala, že šmrnc a styl neztrácí ani ve věku osmaosmdesáti let.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám