Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po necelém roce na nemocničním lůžku byl konečně propuštěn do domácí péče. Zdravotní stav oscarového režiséra Jiřího Menzela (†82), který musel být několik měsíců pod neustálým dohledem lékařů, se natolik zlepšil, že může být opět se svou manželkou Olgou Menzelovou a dcerami doma.

„Jirkův stav se lepší, i když to jde velmi pomalu,“ svěřila se na sociální síti Menzelová, která zveřejnila společnou fotku se svým mužem. Na snímku je Menzel viditelně pohublý, ale vypadá šťastně. To, že byl slavný režisér propuštěn domů, prozradila Olga již před pár dny.

Veřejnosti svého manžela, který od loňského listopadu bojoval s vážnými zdravotními potížemi ukázala po 10 měsících. Naposledy totiž fanouškům poslala snímek z nemocnice poté, co se v prosinci loňského roku probudil Menzel z měsíčního umělého spánku.

Režisér byl hospitalizován loni na podzim kvůli infekci mozku. Po několikahodinové operaci, umělém spánku a dvakrát zavedené tracheostomie byl jeho zdravotní stav dlouhou dobu nejasný. Je ale velký bojovník, a přestože stále nechodí a potřebuje neustálou péči, může si opět užívat přítomnost dcer Aničky a Evičky, které mu dodávají spoustu energie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám