Hlavní obsah
Článek

Už od nedělního večera můžete na internetové televizi Stream.cz vídat Tomáše Matonohu (53) jako kolotočáře v novém seriálu Přijela pouť. Ačkoliv dneska herec nemá k této formě zábavy vřelý vztah a se svými dětmi na řetízkáč ani autodrom nechodí, v dětství to pro něj byla vždy velká událost.

„Pamatuji si, že pouť bývala v Brně u zimního stadionu. Neměl jsem rád točící věci, ale rád jsem chodil do domu hrůzy nebo na střelnici, protože jsem tam vystřelil věci, které se nedaly jinde koupit,“ vzpomínal na dětství Tomáš, který však žádné holce růži z papíru nevystřelil.

„Růže vystřelit nešla. Tu jsem vystřelil jedině tak, že jsme tak dlouho stříleli, až se paní zželela a něco nám dala za útratu. A jestli jsem trefil růži jednou, tak to byl velký úspěch, protože ony ty flinty byly ohlý,“ pokračoval ve svém vyprávění.

Desetidílný komediálně-dramatický cyklus se odehrává v devadesátých letech, na které herec vzpomíná jako na bezstarostná studentská léta. „V tom období jsem měl nejlepší roky života. Studoval jsem vysokou školu a ty věci jako kupónová privatizace, o kterých se zpětně mluví jako o špatných věcech, šly úplně mimo mě. Devadesátky mám zapamatované úplně jinak, jako období, kdy (jak tomu říkám) ještě nezačal kapitalismus, ale skončil socialismus a člověk se cítil až moc svobodně,“ prozradil Tomáš Matonoha.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám