Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Určitě si ještě vzpomenete na ústředního dětského hrdinu kultovního seriálu Přátelé zeleného údolí, malého rusovlasého kudrnáče Pavlíka.Super.cz vám nyní přináší fotografii, jak vypadá jeho představitel Martin Čížek dnes.

Martin zůstal věrný Ostravě a živí se jako pojišťovák. Přestože se změnil, lidé v Ostravě ho prý poznávají. „Stále mě poznávají a většinou se podivují nad tím, jakou práci dnes dělám. Popularita v době před listopadovou revolucí nebyla vždy příjemná. Tehdy, když někdo příliš rychle vystupoval z šedi průměru, dali mu mnozí hodně brzy najevo, že to pro ně není přijatelné. Nejhorší úsek mě potkal na vojně. Opustila mě přítelkyně a v televizi zrovna reprízovali seriál. Mazáci mi to dávali patřičně sežrat! Psychicky jsem nevydržel a podepsal tři roky na šachtě Jan Šverma. A tak jsem fáral a zároveň si říkal, že tohle přece nemůže být to, co chci od života," vzpomíná. Dnes je z Martina pojišťovací agent, dálkově vystudoval vysokou školu, má spokojené manželství a dvě dcery.

Na Beskydy, kde se podstatná část seriálu od roku 1979 natáčela, dodnes nedá dopustit. „Je to mé osudové místo, kam se hrozně rád vracím. Později jsem se ve stejném místě vlastně poprvé opravdu vážně zamiloval, takže mé vzpomínky se neváží pouze a jen k filmování,“ prozradil Martin, který si reprízy „svého“ seriálu, jež má i po třiceti letech od své televizní premiéry „fůru přátel“.

Reklama

Další články

Načítám