Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svoji první filmovou roli dostal módní návrhář Osmany Laffita díky tomu, že má i po letech v Česku kubánský přízvuk. Producenti česko-slovenského pohádkového příběhu Když draka bolí hlava si jej díky tomu vybrali do role španělského komorníka krále. "Ale kostýmy jsem pro svoji postavu také navrhnul," upřesnil Osmany.

"Já taky musím zkusit všechno," smál se Osmany, když jsme se s ním sešli. "Pravdou je, že mě oslovili sami s tím, že hledají konkrétní typ pro postavu, která má španělský přízvuk, musí mluvit dobře španělsky, ale zároveň neumí pořádně česky. Bylo to pro mě katastrofické, protože moji češtinu ve scénáři ještě zhoršovali. Je šílené, jak tam mluvím, a přiznávám, že mi dělalo problém se to naučit," svěřil návrhář.

O to více se vyžil v návrzích komorníkových kostýmů, které se vymykají oblečení ostatních postav z pohádky. "Bylo dané, že musím mít renesanční kostýmy, které se v tu dobu nosily ve Španělsku, ale v Čechách a na Slovensku se ještě tahle móda neujala. Ve Španělsku se nosily výrazné barvy, oblečení bylo hodně zdobené a právě v kostýmu, který jsem si navrhoval na královskou svatbu, si myslím, že vypadám líp než král, protože je takový bordó se zlatou výšivkou, hodně korálky a zlatým řetězem."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám