Hlavní obsah
Článek

Herci z kultovního seriálu Teorie velkého třesku se stali ve světě televizní zábavy uznávanými pojmy. Čeští diváci je většinou sledují s dabingem. Věděli jste, kdo svůj hlas propůjčil Sheldonovi či Penny?

Dabéři většinou stojí v pozadí a jejich jména zazní jen v titulcích. Tentokrát ale partička, která má na svědomí české znění Teorie velkého třesku, místo studia zavítala do univerzitní laboratoře VŠCHT, kde předvedla, kolik toho má společného se seriálovými postavami.

Jitka Moučková alias Penny nemá navzdory rodinným předpokladům ke vědě příliš blízký vztah. „Můj tatínek byl učitel matiky, fyziky a chemie, vyrůstala jsem tedy v prostředí myslitelů. Jenže se svými znalostmi těchto věd jsem na tom opravdu jako Penny, takže pro mě fyzika začala a skončila pátou třídou,“ přiznala dabérka, která zjistila, že věda může být hrou.

Mezery ve vzdělání přiznal i dabér Sheldona Jakub Wehrenberg: „Můj vztah k vědě je observační. Když někdo umí něco, co já ne, obdivuju ho, protože já tomu bohužel vůbec nerozumím.“ Fyzika a chemie není koníčkem ani pro Terezii Taberyovou. „Na škole jsem se setkala s přístupem, který mě od chemie a fyziky bohužel odradil. Kdybych věděla, co s vědou dokážu zažít za jedno dopoledne, jak je zábavná a zajímavá, tak bych se jí věnovala daleko víc. Kdo ví, kam bych se dostala,“ připustila dabérka, která v pondělí na Primě Cool promluví jako Bernadette ve 12. řadě Teorie velkého třesku.

Na akci plné vědeckých experimentů nechyběla ani Nikola Votočková alias Amy, která dělala na gymplu ve třetím ročníku reparát z chemie. Přišel i český hlas Rajeshe Petr Burian. Ten se také v seriálu ledacos přiučil. „Hodně si toho přečtu, hodně toho pak zapomenu. A spoustě věcí nerozumím, ale fascinuje mě to. Právě jsem se zajímal o knihy o DNA a genetice. Je dobré pro každého člověka, aby měl základy všeobecných znalostí,“ zhodnotil poučnou akci.

Kdo je své seriálové postavě nejvíce podobný?
Jakub Wehrenberg (Sheldon)
71,1 %
Terezie Taberyová (Bernadette)
5 %
Petr Burian (Rajesh)
12,5 %
Jitka Moučková (Penny)
6,7 %
Nikola Votočková (Amy)
4,7 %
Celkem hlasovalo 598 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám