Hlavní obsah
Článek

Z dálky byste je nerozeznali, zvlášť když stojí na pódiu a zpívají. Vojtěch Dyk (38) totiž v kapele Top Dream Company kdysi začínal, stejně jako například Ondřej Ruml a mnozí další. O pár let mladší Jakub Vaňas (26) před dvěma lety naskočil do slušně rozjetého vlaku a dnes jen potvrzuje, že šlo o dobrý výběr.

Vůbec by nebylo k podivu, kdyby si Jakuba se svým manželem spletla i Tatiana Vilhelmová. „Jsem vlastně jediný z celé desetičlenné kapely, kdo se neživí jen muzikou. Všichni kolegové se věnují hudbě naplno, učí na konzervatoři, hrají v kapelách s nejznámějšími českými zpěváky, mají svoje další kapely. Já se věnuju ještě i jiným věcem, které mě moc baví, ale muzika pro mě vždycky byla, je a bude srdeční záležitost,“ vysvětlil Jakub, který dřív zpíval například i s Orchestrem Karla Vlacha a za dobu působení v Top Dream Company se stal její nepostradatelnou součástí.

Skupina hrající mix funku, soulu a groovu vznikla v roce 2004 jako cover band Tower of Power, postupně se z ní však stala autorská kapela, jejíž styl je velmi blízký například muzice Monkey Business, J.A.R. nebo Sexy Dancers. Právě se zpěvákem Matějem Ruppertem má Jakub hodně zajímavých historek včetně těch, jak jej kapela Monkey Business už několikrát vytáhla náhodně z publika, aby si s nimi zazpíval. „Naposledy už jsme se na tom ´náhodném´ vytáhnutí raději dopředu domluvili,“ dodal se smíchem zpěvák, který ovládá hned několik hudebních nástrojů.

Jakubovu kapelu čeká tento čtvrtek velký koncert v pražském Lucerna Music Baru. „Kapela bude hrát v nadstandardním složení, kromě stálých členů budeme mít ještě navíc další klávesy, tři vokalistky a hlavně spoustu hostů od Terezy Maškové přes Ondru Rumla až po, doufejme, Matěje Rupperta,“ dodal Jakub Vaňas.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám