Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Amy Marie (32) z Kalifornie byla balerínou od dětství a chtěla jí být i dál, její velký sen se jí ale v deseti začal rozplývat. Shazovali ji, protože byla baculatější a nevešla se do kostýmů dětských představení.

Své tělo Amy začala vnímat právě v deseti letech, ve chvíli, kdy si na ni holčičky začaly ukazovat kvůli velikosti nohou. „Pamatuji si, že jsem přemýšlela, co je špatně s mýma nohama,“ svěřila Amy. Balet milovala, ale po nepříjemných zkušenostech tance na několik let nechala. „Byla jsem unavená z šuškání a špitání v kabince, když jsme se převlékaly,“ řekla žena, která prý byla celý život „vyšší než všichni kluci a širší než všechny holky.“

I když se pohybu věnovala stále, hrála fotbal a basket, tanec jí chyběl. Na univerzitě proto studovala všechny možné styly. „Byla jsem nadšená, že se mohu učit o své vášni. Každý týden jsem měla 20 hodin lekcí, zkoušek a vystoupení. Ale stále jsem se styděla za své tělo,“ říká Marie, která i zde narazila na problém s nesedícími kostýmy a se šeptandou. Ale jen do té doby, než to na parketu rozjela. „Tipuji, že si všichni mysleli, že tak velká holka nemůže tančit rychle a bezchybně,“ míní.

V té době potkala kluka, s nímž začala chodit, který ale žárlil, že tanci věnuje víc pozornosti než jemu. Tak jej (tanec) omezila a začala ještě víc přibírat. „Nejvíc jsem vážila 121 kilo, byla jsem obézní,“ necítila se dobře.

Loni po sedmi letech vztahu zjistila, že ji přítel podvádí, a následoval rozchod, z něhož, respektive ze smutku z něj se doslova vytančila. Dnes všem vzkazuje: „Pokud vám něco dělá radost, věnujte se tomu. Lidé se vás třeba budou snažit zastavit nebo vás budou zesměšňovat, ale vaše vášeň pro věc se projeví. Lidé si jí všimnou a třeba se najdou i tací, kteří vás podpoří.“

Ani dnes není Amy hubená. Ale i díky tanci se naučila mít ráda své tělo takové, jaké je.

Reklama

Další články

Načítám