Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O tom, jak teď žije a kde pracuje první moderátorka, která živě uváděla zprávy na Primě, Patricie Strouhalová, jsme před pár týdny informovali. Sympatická blondýnka, se kterou jsme na lodi brázdili Slapskou přehradu, nás ale pozvala i domů. Jak se moderátorce Českého rozhlasu bydlí a jak domek z 18. století, který si s manželem v obci Slapy pořídili, vypadá, se můžete podívat v našem videu.

Patricie pochází z Jilemnice, od studia žurnalistiky na vysoké škole žila v Praze, ale po narození syna už malý pražský byt nestačil. "Měli jsme mezistanici v Řitce, ale to nebyl dům, ale bytovka. A pak už manžel objevil tenhle domek, do kterého jsem se na první pohled zamilovala. O takovém jsem snila snad od dětství," vysvětlila nám důvod svého přesídlení.

Zařízení je eklektické, Patricie dokáže vkusně zkombinovat staré zrestaurované kousky například s moderními obrazy. "Ty jsou většinou dílem mého manžela a jeho tatínka, akademického malíře Zdeňka Strouhala. A staré věci mám opravdu ráda, i když čas od času musím udělat úklid, když mi manžel vyčte, že toho starého tady máme už moc," svěřila se.

"Ostatně i tenhle dům pochází roku 1782 a je jedním z nejstarších v obci, a jediný, u kterého se zachoval ten starý kulatý roh. Jsou tady silné stěny, hluboké niky. To mám ráda. Líbí se mi, když dům dýchá, nikdy jsem nechtěla novostavbu, ale starý dům, který můžu dávat dohromady a kombinovat všechno možné," dodala.

Reklama

Další články

Načítám