Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mladá americká Youtuberka Claire Wineland (†21) trpěla cystickou fibrózou a nutně potřebovala transplantaci plic. Tu nakonec koncem srpna úspěšně absolvovala, nicméně krátce nato prodělala silnou mrtvici a musela být odpojena od přístrojů.

Podle její facebookové stránky zemřela v nemocnici obklopena rodinou a netrpěla žádnými bolestmi. Wineland často na sociálních sítích hovořila o důležitosti sebelásky, když trpíte závažnou chorobou, která vám může výrazně zkrátit život.

„Život není jenom o tom být šťastný, ale je o tom, jak s ním naložíte a jestli jste pyšní na to, kdo jste a co vám bylo dáno,“ řekla během řeči pro TEDx talk. Ve svém posledním příspěvku na Instagramu pak hovořila o důležitosti transplantace orgánů.

„Jsem vděčná, že mi lékaři vytáhnou tyhle nemocné plíce a dají mi tak šanci žít dál. Jsem vděčná, že budu moci žít jako člověk,“ sdílela se svými sledujícími. I díky tomu byly její vlastní orgány nabídnuty k transplantacím.

Reklama

Další články

Načítám