Hlavní obsah
Článek

Společnost provozující webové mapy Target Map rozjela na počátku roku novou aplikaci – světovou mapu penisů. A z ní vyplývá, že druhý největší pohlavní úd mají v rámci Evropy Francouzi. Podle Target Map má francouzský průměrný penis 16 centimetrů na délku ve ztopořeném stavu. Francouzští lékaři z toho ale šílí. Kvůli – podle nich – nadhodnocenému číslu přibývá stále mužů, kteří touží po zvětšení pyje. Proto Národní chirurgická akademie vydala zprávu, v níž tvrdí, že francouzský penis má v průměru jen 12,9 až 14,5 centimetru.

V Paříži sídlící Národní chirurgická akademie byla založena roku 1731 Ludvíkem XV. a dnes má více než 500 členů, kteří se specializují v různých odvětvích chirurgie. Ti provádějící urologické plastické operace ale varují, že mužů toužících po zvětšení penisu nebezpečně přibývá. Proč nebezpečně? Protože výsledek operace není téměř nikdy takový, jak si pacienti slibují. A navíc ohrožuje potenci.

Podle Národní chirurgické akademie má francouzský penis v klidu asi 9 až 9,5 centimetru a v erekci 12,8 až 14,5 centimetru na délku. V obvodu má v klidovém stadiu průměrný pyj 8,5 až 9 centimetrů a v erekci 10 až 10,5 centimetru. Toto se přitom týká více než šedesáti procent mužů.

„Pocit, že má muž neuspokojivě velký penis, může být zdrojem úzkosti a psychologických obtíží. Jenže možnosti operativního zvětšení pyje jsou omezené a mohou zvýšit riziko určitých komplikací, zvláště poruchu erekce,“ varuje panel francouzských chirurgů.

Zvýšená poptávka po zvětšení penisu operací je následkem „syndromu pánských šaten“. Muži se tam totiž pozorují a srovnávají. Někteří muži mají velký penis i v klidovém stadiu, což jiné může stresovat. Jenže ti, co jim „závidí“, by si měli uvědomit, že i penisy jsou velmi variabilní a že muži se dělí na dvě skupiny: tzv. growers a showers. Growers mají menší pyj v klidovém stádiu, ale zvětšuje se jim až dvakrát, zatímco showers se mohou i v klidovém stádiu chlubit většími rozměry, ale jejich pyj se v erekci zvětší jen o několik procent.

Podle světové mapy penisů na Target Map mají největší pyje v Evropě Maďaři (16,47 cm) následovaní Francouzi (16,01 cm) a Čechy (15,89 cm).

Související témata:
Francouzi

Reklama

Další články

Načítám