Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová (71) patří na české hudební scéně k našim nejvýraznějším umělkyním. Dáma, jež na sebe ráda upozorňuje bizarními kostýmy, které vypadají jako outfity bytostí z jiné planety, má specifické způsoby vyjadřování a velmi neotřelé názory a nápady.

Na návštěvě v pořadu Luboše Xavera Veselého se pustila paradoxně i do Karla Gotta (†80), pro něhož měla hodně nelichotivé přirovnání. Stačilo, když se rozpovídala na téma svého rodného města Zlína, které bylo za komunistického režimu přejmenováno na Gottwaldov.

„Není Gott taky Gottwald? Já si myslím, že má umělecké jméno zkrácené, protože on je mu strašně podobnej, tomu Gottwaldovi, jako když mu z oka vypadne, neuvěřitelně podobný, já jsem si vždycky myslela, že to je zkratka jména Gottwald,“ šokovala Kratochvílová v Xaverově pořadu XTalk.

To by se mnohonásobnému Slavíkovi asi moc nelíbilo, že z něj excentrická interpretka hitů V stínu kapradiny a Dlouhá bílá žhnoucí kometa udělala nechvalně známého komunistického prezidenta.

A pokud šlo vesmírem ošlehané zpěvačce žijící v jiné galaxii o čistě vizuální stránku, tak se zjevně také moc netrefila.

Kratochvílová v Česku i zahraničí vystupuje s kapelou Illuminati.ca v excentrických kostýmech a částečně zahalenou tváří.

Pro publikum má kromě hudby s prvky avantgardy připraveny i proslovy s ezoterickým přesahem. A písně Karla Gotta evidentně moc nemusí...

Přirovnali byste Karla Gotta ke Klementu Gottwaldovi?
Ano, Kratochvílová to vystihla přesně
17,5 %
Ne, v žádném případě, Kratochvílová se zbláznila
82,5 %
Celkem hlasovalo 1347 čtenářů.
Související témata:
Klement Gottwald

Reklama

Další články

Načítám