Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Další operace. Michal Jančařík (48), který se dostal do povědomí diváků zejména jako moderátor Počasí televize Nova, bojoval loňský rok o svůj život. Po nutné transplantaci ledviny musel na operaci míchy, na kterou mu tlačila krev z prasklé cévy. Přestože mu lékaři pomohli, tlak na míchu byl tak velký, že Michal zůstal na dolní končetiny ochrnutý.

I tak se po několika měsících vrátil před kamery své domovské televize a začal moderovat sportovní noviny. Toho musel ale před pár dny opět nechat a podstoupil další operaci. „Přesně před dvěma lety mi na dovolené praskla má obří ledvina. Tehdy mi ve spádové nemocnici v Hradci Králové doslova zachránil život MUDr. Pavel Navrátil. Moje druhá velká ledvina číhala v mém těle nadále jako časovaná bomba. Rozhodl jsem se pro její vyjmutí a logicky znovu oslovil skvělého lékaře, operace úspěšně proběhla 19. června," svěřil Super.cz Michal Jančařík.

Chirurgický zákrok dopadnul dobře a moderátor se nyní doma z operace zotavuje. „Jak víte, Michal Jančařík je po úspěšné transplantaci a jeho nová ledvina dobře pracuje. Nyní došlo u Michala k odstranění jeho vlastní druhé nefunkční a nebezpečné ledviny. Už jen váha 7,3 kg byla pro jeho tělo velkou zátěží. Michal je již doma a jeho stav je stabilní," řekl Navrátil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám