Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ukazuje se, že kniha Jitky Vodňanské Voda, která hoří odhaluje mnohem více intimních momentů z jejího soukromého života, než poměr s Václavem Havlem jako takový. Na stránkách publikace píše i o tom, že během vztahu s Havlem otěhotněla, že o tom v dopise zpravila jeho ženu Olgu, ale že kvůli mnoha okolnostem nakonec podstoupila potrat.

„Stalo se, co se stalo. Otěhotněla jsem. Trojúhelník byl rovnostranný. Nikam se nepřekuloval. Všichni jsme v tom byli ponořeni nastejno. Napsala jsem Olze dopis. Václava miluju, jsem s ním těhotná,“ píše Vodňanská na stránkách knihy. Havlova manželka Olga jí pak prý měla nabídnout řešení komuny ve třech.

K tomu nedošlo a život ji nakonec nasměroval před potratovou komisi. „Oboje argumenty pro i proti mají nízké karáty. Kdyby V. jásal, tak tam nejdu,“ píše Vodňanská, která svého rozhodnutí dodnes velmi lituje. „Nevím, co bych udělala dnes. Vím, co jsem udělala tehdy a čeho nepřestanu doživotně litovat,“ přiznala.

Jitka Vodňanská

Reklama

Další články

Načítám