Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karel Gott (†80) dojal všechny své fanoušky krásným videoklipem k písni Ta pravá. Hit věnovaný nejbližší rodině je zároveň titulní písní k novému Gottovu stejnojmennému albu.

Speciálním překvapením je zařazení obrazu, který pro zadní stranu bookletu k novému albu namalovala Ivana Gottová (48) na přání vydavatelství Supraphon.

Málokdo totiž ví, že má Mistrova manželka velký malířský talent. Gottovou od dětství bavilo malování, intenzivněji se ale svému koníčku začala věnovat v době, kdy její manžel podstupoval onkologickou léčbu v nemocnici a rodina procházela těžkým obdobím.

„Tak dlouho jsem Karlovy štětce čistila, až jsem si jednou v noci po návratu z nemocnice za plátno také sedla. Malování mi psychicky pomáhalo náročné chvíle manželovy léčby zvládnout,“ říká Ivana Gottová (48).

A co na její koníček říká manžel? „Od počátku našeho vztahu se mi přes rameno Ivanka dívala a pozorovala mě při malování. Dnes si spolu ve volných chvílích rádi malujeme a vzájemně se inspirujeme, ale přitom zůstáváme stylem i směrem každý svůj,“ prozradil Gott.

Nápad s bookletem nakonec přišel ze Supraphonu.

„Když jsem v posledních třech letech navštěvovala Gottovy v jejich domě, občas jsme zavedli řeč i na Karlovo malování. Ten se několikrát zmínil o tom, že jeho žena ráda maluje a občas mi ukázal i její obrazy. Byla jsem velmi mile překvapená, jaký malířský talent Ivana Gottová má, a proto nás v Supraphonu napadlo, že by mohla do bookletu udělat Karlův portrét. Jsme rádi, že vše vyšlo, a vnímáme tento Ivanin osobní počin jako velmi speciální příspěvek a jistou formu vyznání Karlovi a jeho novému albu, které v sobě nese i rodinné téma,“ nechala se slyšet ředitelka Supraphonu Iva Milerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám