Hlavní obsah
Článek

V sobotu celá Velká Británie slavila 92. narozeniny královny Alžběty II.. O den dříve se velká sláva konala ve Švédsku. Celá královská rodina se sešla na křtinách princezničky Adrienne, která je nejmladším ze sedmi vnoučat vládnoucího Carla XVI. Gustafa a jeho manželky Silvie.

Církevní obřad se uskutečnil v kapli Drottningholmského paláce. Adrienne, která přišla na svět letos v březnu, je třetím potomkem princezny Madeleine a finančníka Chrise O´Neilla. Ten se jejím mužem stal přesně před pěti lety. V této rodině tak byly 8. června rovnou dva důvody k oslavě.

Křtu se kromě vládnoucího krále a jeho ženy zúčastnili také sourozenci Madeleine. Bratr Carl Philip přivedl manželku Sofii a syny Gabriela a Alexandera. Sestra Victoria a její muž Daniel dorazili se synem Oscarem. Jejich dcera Estelle zůstala doma.

Adrienne byla podle tradice pokřtěna vodou z pramene vyvěrajícího na švédském ostrově Öland. Na sobě měla slavnostní košilku, kterou oblékají královské děti při křtinách už od počátku 20. století.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám