Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Módní návrhářka Kate Spade, jejíž jméno je spojeno především s luxusními kabelkami, byla v úterý dopoledne (newyorského času) nalezena mrtvá. Příčinou smrti má být oběšení na šálu, informují zahraniční média s tím, že teprve pětapadesátiletou ženu našla v jejím bytě na Park Avenue na Manhattanu uklízečka. Spade měla zanechat dopis pro svou dceru.

Po Kate Spade, která se proslavila v 90. letech a jejíž kolekce, především kabelky a doplňky, jsou stále velmi populární a žádané, zůstal manžel Andrew a také třináctiletá dcera Frances.

Ještě předtím, než v roce 1993 založila značku Kate Spade, pracovala pro módní magazíny. Většinu firmy později v roce 2006 s manželem prodali.

V roce 2015 se Kate na trh vrátila se značkou luxusních kabelek a bot Frances Valentine. „Jméno mého dědečka, otce, bratra i mé dcery je Frances. A Valentine bylo prostřední jméno otce mé maminky, protože se narodil na Valentýna,“ uvedla k názvu značky v jednom z interview.

Důvod, proč se návrhářka rozhodla ukončit život, není znám.

Ženy po celém světě začaly po oznámení úmrtí na sociálních sítích sdílet fotky svých kabelek z dílny Kate Spade, aby tak uctily památku slavné návrhářky. „Snad věděla, jak naprosto cizí lidi dělala šťastnými. Odpočívej v pokoji,“ napsala jedna z žen, k nimž se přidala například i dcera někdejšího prezidenta USA Billa Clintona Chelsea.

Reklama

Další články

Načítám