Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Scenárista a režisér Zdeněk Zelenka (63) je v jednom kole. Nejen, že natáčí novou vánoční pohádku, ale také začíná připravovat muzikálovou komedii Doktor Ox, kterou už před lety plánoval přenést na plátno. „Původně to měl být film a první nápad byl už v roce 88, kdy tehdy vznikl celovečerní scénář. Měla to být koprodukce s Francií a jednu z hlavních rolí měla obsadit Annie Girardotová,“ svěřil Super.cz Zelenka.

Z jeho plánů ale bohužel sešlo a s hvězdou francouzského filmu se mu nakonec nepodařilo spolupracovat. „Usnulo to v roce 89, protože paní Girardotová onemocněla a sešlo z toho,“ prozradil režisér s tím, že tak přišel o velký sen. Příběh, který před třiceti lety vymyslel, se nakonec rozhodl přetvořit pro divadelní prkna. „Nejtěžší je hru vymyslet a napsat, což trvalo denně 4 a půl měsíce. Vymýšleli jsme nejen děj, postavy a zápletky, ale zároveň se psaly texty,“ řekl Zelenka na první čtené zkoušce Doktora Oxe.

Tam také přiznal, že na letní dovolenou může letos zapomenout. „Do půlky července točím velkou pohádku pro Českou televizi „Kouzelník Žito“, která bude odvysílána na letošní Vánoce. Jakmile ji dotočím, začnu ji denně stříhat a začínám také denně zkoušet Doktora Oxe, což je od 1. srpna. Oboje budu dělat zároveň do 15. listopadu, to mi teprve vše spadne z ruky a konečně odjedu na nějakou dovolenou,“ prozradil režisér.

Reklama

Další články

Načítám