Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po patnácti letech se vrací ke svému dívčímu příjmení! Moderátorka Zpráv na Primě Terezie Kašparovská bude opět používat své rodné příjmení Tománková. „Kašparovská jsem se jmenovala od mé svatby v roce 2003, teď jsem si vzala zpátky svoje dívčí příjmení a znovu se jmenuju jako moji rodiče,“ uvedla.

Do zpravodajství Terezie nastoupila v roce 2000 jako reportérka a parlamentní zpravodajka právě pod jménem Tománková. Provdala se o tři roky později a moderovat hlavní zpravodajskou relaci začala v roce 2006 už jako Kašparovská.

„Na úřadě jsem byla dnes, bleskově to vyřídili na místě. Poplatek za změnu příjmení na občance je sto korun,“ směje se Terezie. Teď ji čeká další obíhání úřadu, příjmení bude měnit na všech svých dokladech.

Proč se k tomuto kroku nyní, po několika letech od rozvodu, rozhodla? „Ke změně příjmení mě vedly osobní důvody,“ nechtěla být konkrétní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám