Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci amerického klanu Kardashian-Jenner momentálně neřeší nic jiného než jméno, které jedna z jeho členek, Khloé Kardashian, vybrala pro své první dítě. Dceru pojmenovala True (Věrná, Pravdivá) Thompson, což zní v kontextu událostí, které bezprostředně předcházely jejímu narození - údajná nevěra partnera Khloé a otce miminka Tristana Thompsona - velmi bizarně.

Khloé ale pochopitelně není jedinou celebritou, která se rozhodla pro, řekněme, netypické jméno. Pro další příklad nemusíme daleko, zůstaneme dokonce v rodině. Její sestra Kim prvorozenou dceru pojmenovala North, což je s příjmením West a ve volném překladu Severozápad jedinečná volba. Ale ani v lednu narozená Chicago nepřišla co do originality jména zkrátka, a v davu nezapadne ani prostřední Saint.

David Beckham a jeho žena Victoria zvolili pro syna jméno podle newyorské čtvrti Brooklyn (další potomci páru se jmenují Romeo, Cruz a Harper), stejně tak zpěvačka a skladatelka Ashlee Simpson, která synka pojmenovala Bronx (druhým jménem je Mowgli, podle postavy z její oblíbené knížky Kniha džunglí; její mladší dcerka je Jagger Snow).

Hodně pozornosti svého času vzbudila herečka Gwyneth Paltrow, která pro dceru vybrala jméno Apple (Jablko; pro syna Moses), a uzdu kreativitě při výběru jména popustila i zpěvačka Christina Aguilera, která své holčičce dala jméno Summer Rain, Letní Déšť (syn se naopak jmenuje celkem běžně Max). Její kolegyně Beyoncé pak má doma Modrý Břečťan (Blue Ivy; a také Rumi a Sira) a Pink zase Vrbu (Willow; synek se jmenuje Jameson).

Jméno True pro dceru zvolil i herec Forest Whitaker a i jeho další děti se jmenují nekonvenčně - Autumn (Podzim), Ocean (Oceán) a Sonnet (Sonet). Ani tohle ještě není nic proti nápadu herečky Shannyn Sossamon, jejíž syn se jmenuje Audio Science (něco jako Zvuková Věda; druhý syn je Mortimer) a její kolegyně Beth Riesgraf, která synka pojmenovala Pilot Inspektor.

Reklama

Další články

Načítám