Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dvaapadesát let po premiéře komedie Ladislava Smočka Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho se splnilo přání režiséra a herce Jana Kačera a spisovatele a dramatika Vlastimila Venclíka a na prkna pražské Malostranské besedy „dostali“ hvězdy hry, Vladimíra Pucholta a Ninu Divíškovou, aby si ji ve čtené formě dali znovu. Roli Outěchové četl autor a protagonistům sekundoval Ondřej Vetchý jako průvodce hrou. Večer si nenechali ujít mnozí pamětníci slavných šedesátých let Činoherního klubu, mimo jiné Josef Abrhám.

Pucholta si diváci pamatují také z hlavní role Filipa v muzikálu Starci na chmelu (1964), exceloval také ve filmech režiséra Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965) nebo Černý Petr (1963). Herectví, které vystudoval na DAMU, ale nebylo tím, k čemu ho srdce táhlo. Chtěl studovat ještě medicínu. Toho se dočkal až po roce 1967, kdy emigroval. Nejdřív do Anglie, později do Kanady.

Tam se usadil, založil rodinu. Jak ta vnímá jeho někdejší popularitu? „Kupodivu mé děti zjistily, až když byly poměrně starší, že jsem točil filmy a hrál divadlo a byl na druhé straně zeměkoule, v malé zemi, poměrně úspěšný,“ překvapil Pucholt, který do Malostranské besedy dorazil i s manželkou Rosemary. „Máme moc hezký život, hlavně teď, když už je v důchodu,“ řekla.

Reklama

Další články

Načítám