Hlavní obsah
Článek

Herečka Dagmar Havlová (71) byla odchodem režiséra Juraje Herze (†83) pochopitelně velmi zasažena. Pod jeho režijní taktovkou zářila v celé řadě filmů. Namátkou jmenujme například snímky Holky z porcelánu, Holky na zabití či Upír z Feratu.

A jak na fenomenálního režiséra Dagmar Havlová vzpomíná? „Juraj Herz bude mít v mém životě a v srdci navždycky nenahraditelné místo. Byl to výjimečný umělec, jehož filmy zajímají a budou zajímat příští generace. Pracovat pod jeho vedením byla radost. Měl přirozenou autoritu, která herce burcovala vydat ze sebe to nejlepší. Natočila jsem s ním šest filmů od komediálních rolí přes dramatické až po thriller,“ řekla Super.cz oblíbená herečka, jež připomněla i Herzovo nelehké dětství.

„Neměl snadný život. Část dětství prožil v koncentračním táboře a v 80. letech byl nucen emigrovat, a my jsme tak přišli o výjimečná díla, která by jistě tady natočil,“ míní s tím, že se s Herzem ještě stihla rozloučit.

„Byla jsem za ním, když byl v nemocnici, tam jsem se s ním rozloučila. Včera mi jeho syn Michal řekl, že odešel v klidu. To je dobře. Čest jeho památce a upřímnou soustrast jeho blízkým,“ uzavřela smutná Havlová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám