Hlavní obsah
Článek

Úmrtí slavného režiséra Juraje Herze (†83) zasáhlo nejen jeho fanoušky, ale také řadu známých osobností, které s ním spolupracovaly. Jednou z nich byl někdejší baletní mistr Vlastimil Harapes (71), který ztvárnil hlavní roli v Herzově legendárním snímku Panna a netvor.

"Stali se z nás přátelé v době, kdy žil s Terezou Pokornou, její maminka Jana Pokorná byla sekretářkou baletu Národního divadla, takže jsme se velmi dobře znali a navštěvovali," prozradil baletní mistr. Herečka Tereza Pokorná (57) byla manželkou Juraje Herze v letech 1989 - 2011. V roce 2010 se filmový režisér seznámil s Martinou Hudečkovou (54), rok nato se rozvedl a byl s ní až do posledních chvil.

"Byl to báječný režisér. Při práci byl laskavý a vtipný, natáčel jsem s ním třikrát a nikdy na to nezapomenu," svěřil Super.cz Harapes s tím, že v posledních letech se s režisérem už příliš nepotkával. "Naposledy jsme se potkali na jedné společenské akci," prozradil Harapes.

"Točili jsme spolu tři filmy z čehož je nejznámější Panna a netvor. Jsem moc rád, že mi tu roli dal. Vždy si vzpomenu na okamžik, kdy jsme natáčeli v pražské Grébovce a já měl jet na koni. Měl jsem přidělané drápy a špatně se ho drželo. Kůň se mi splašil a chtěl mě shodit ze sedla, ale naštěstí tam byla větev, které jsem se chytnul. Tak jsem se zachránil a nic se mi nestalo. Režisér to tehdy bral s naprostým klidem, jako všechno," svěřil Harapes.

Reklama

Další články

Načítám