Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do filmového nebe v neděli odešla legenda českého a slovenského filmu Juraj Herz (†83). Filmový režisér snímků jako Spalovač mrtvol či Petrojelové lampy odešel po několikaměsíční těžké nemoci. Na podzim loňského roku ho totiž po vleklých zdravotních potížích postihla mozková ataka.

Režisér byl  nejdříve hospitalizovaný v pražské nemocnici Na Homolce, odkud ho po měsíci ve stabilizovaném stavu pustili do domácího ošetřování, kde se o něj až jeho posledních chvil starala jeho partnerka, herečka Martina Hudečková (54). Podle informací Super.cz odešel režisér v neděli v kruhu své milované rodiny..

O jeho úmrtí jako první informoval na své sociální síti slovenský herec Andrej Hryc (68). "Slovenská i česká kinematografie před chvilkou utrpěla nenahraditelnou ztrátu. Jeden z nejúžasnějších režisérů, jakého jsem kdy poznal pan Juraj Herz odešel do režisérského nebe. Nikdy na tebe nezapomenu Juraji, děkuji že jsem tě poznal a že jsem s tebou mohl pracovat. Odpočívej v pokoji," svěřil se herec, který s režisérem spolupracoval například na filmu Habermannův mlýn.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám