Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vždycky tíhla k přírodě a zemědělské prostředí bylo Jitce Čvančarové (46) vždy velmi blízké. S věkem se její pouto k v přírodě a touha po přirozenosti jen prohlubuje. „Já jezdím traktorem a vyorávám brambory. Já to dokonce umím i s koněm, dokonce jsem s ním i orala a nebylo to vůbec špatný,” překvapila nás informací jedna z nejobsazovanějších českých hereček současnosti.

„Jsem člověk, pro kterého kus půdy hodně znamená, a který si jí váží. Mám velký respekt a úctu k lidem, kteří se starají o půdu - ke všem farmářům a zemědělcům,” uvedla herečka během zahájení výstavy motýlů ve skleníku Fata Morgana v pražské botanické zahradě.

Hereččina rodina vlastní pole, které obdělává. U domu má Jitka ale menší zahrádku. „Pěstujeme klasické plodiny. Máme i maličký sad, jedna meruňka, jedna švestka, jabloň, hruška, abychom my a celá naše rodina měli trošku od každého, trošku mrkve, trošku česneku, pár brambor a klasicky rajčata. Myslím si, že k tomu spěje celá společnost. Když ochutnáte rajče z vlastní zahrádky, tak je to jiné,” říká Jitka Čvančarová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám