Hlavní obsah
Článek

Návrhář Jean Paul Gaultier nemá rád film Ďábel nosí Pradu. Ne proto, že je hlavní postava inspirovaná šéfredaktorkou magazínu Vogue Annou Wintour, ale proto, že ji film nevykresluje dost dobře. Podle pařížského designéra módy je totiž Meryl Streepová jen slabým odvarem skutečné Wintour, která je prý ve skutečnosti mnohem obludnější.

„Anna Wintour je mnohem obludnější, než jak ji popsali v tom filmu. Jestli je pozitivní figurou ve světě módy? Je figurou,“ shrnul Jean Paul svůj názor na šéfredaktorku módní bible.

Gaultier se také zastal kolegy Galliana. Neobhajuje sice jeho rasistické chování, kvůli němuž byl souzen a odsouzen, ale je mu líto, že přišel o práci velmi talentovaný návrhář.

„Znám Johna trochu a musím říct, že to, co dělal ve své práci jasně dokazuje, že není rasista. Když vidíte to video, je na něm vidět, že ho někdo zlobí… John je velmi talentovaný. Udělal pro značku Dior mnoho nádherné práce. Myslím, že je dost smutné, že už nemá vlastní značku. Je to špatné. Jsou mezi námi lidé, kteří dělají příšerné věci a chovají se naprosto otřesně, ale nikdo je za to nepostihuje,“ dodal Jean Paul.

Reklama

Další články

Načítám