Hlavní obsah
Článek

Velké Británie si musí na dalšího královského potomka ještě měsíc počkat, ale ve Švédsku už mají další důvod k radosti. Král Carl XVI. Gustaf a jeho žena Silvie svá vnoučata brzy ani nespočítají.

Není rok, aby se zdejší aristokratické kruhy neveselily z dalšího porodu. Tři potomci královského páru se pořádně činí. V pátek se Carl a Silvie dočkali již sedmého vnoučete. Princezně Madeleine a Christopheru O’Neillovi se narodila dcera, která už má dva sourozence - čtyřletou Leonore a dvouletého Nicolase.

„Jsme z dalšího přírůstku do naší rodiny nadšení. Leonore a Nicolas se nemůžou dočkat, až sestřičku uvidí,“ sdělil čerstvý trojnásobný tatínek, který prozatím jméno dcery nezveřejnil.

Dětí je na švédském královském dvoře opravdu požehnaně. Korunní princezna Victoria má s manželem Danielem šestiletou Estelle a dvouletého Oscara. Její bratr Carl Philip se díky své manželce Sofie dočkal Alexandera (1) a Gabriela, který byl dosud nejmladším vnoučetem královského páru. Na svět přišel loni v srpnu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám