Hlavní obsah
Článek

Zažila slávu i profesní úspěchy na světových pódiích, těšila se i ze soukromého štěstí a nemyslela, že by ji mohlo něco zastavit. Stalo se. Světově úspěšné harfenistce změnila ze dne na den život vážná nemoc.

Svůj osobní příběh bude půvabná umělkyně a máma dvou dětí vyprávět už dnes večer v pořadu České televize 13. komnata. V roce 2013 začaly její zdravotní útrapy nejprve únavou. Pak se přidaly bolesti svalů. Na dovolené u našich slovenských sousedů se jí ještě přitížilo. „Poslední den jsem ležela v posteli a říkala jsem si, že nemůžu hýbat rukama a že už jsem na tom opravdu bídně,“ vzpomíná Kateřina Englichová.

Lékaři na Slovensku měli brzy jasno. „Odvezli mě do nemocnice, udělali lumbální punkci a zjistili, že mám zánět mozkových blan. První dny člověka strašně bolí tělo, má ochrnutý krk a částečně ruce,“ říká Kateřina s tím, že na nemocničním lůžku myslela na všelicos.

„Byla jsem kus těla, které si nedovede pomoct a nedovede přemýšlet racionálně. Lékaři se před vámi baví potichu, takže si řeknete, že třeba i umřete,“ dodává.

Velká bojovnice nakonec vážné onemocnění zvládla, přibrzdila pracovní nasazení a dnes se na některé věci již dívá jinak. „Beru věci s mnohem větším nadhledem. Určitě se nic nestane, když já někde nebudu. Svět se bude točit dál a je to tak v pořádku,“ míní půvabná harfenistka.

Reklama

Další články

Načítám