Hlavní obsah
Článek

Herci Janu Antonínovi Duchoslavovi jeho roli Vikiho Cabadaje v legendárních Sněženkách a machrech už nikdo neodpáře. Ale zase tolik to nevadí. Dostal díky tomu totiž i skvělý kšeft. Jedna z nejznámějších značek lyží si ho vybrala za svou tvář pro Českou republiku.

"Sám velmi rád lyžuju, tak to pro mne není problém, když s lyžemi objíždíme různé sportovní akce. Netušil jsem ale, že mě kromě sjezdovek čekají i běžky. A že mne rovnou přihlásí i na závody. Na běžkách jezdit umím, ale klasicky, nejsem žádný přeborník, třeba styl, kdy se takzvaně bruslí, nezvládám," vyprávěl nám herec, jehož jsme potkali již podruhé během několika dnů.

Duchoslav se po boku kolegyně Báry Mottlové (37) objevil na víkendovém Česko-Slovenském plese, kam přijel rovnou z lyží a zase na lyže odjížděl. "Přijel jsem z Kvildy dvě hodiny před plesem a nad ránem jsem tam zase spěchal, právě na ten závod. Ale když už jsem byl pozvaný a dostal lístek do hlavního sálu, který stojí patnáct tisíc korun, nechtěl jsem ho nechat propadnout," vysvětlil nám.

Teď byl jedním z kmotrů knížky básníka Jiřího Žáčka, jejíž křest proběhl v Galerii 1 v centru Prahy, kde si zároveň mohl prohlédnout i výstavu fotografií Jiřího Machta, jenž byl spolu s Duchoslavem, moderátorkou Janou Adamcovou (52) či zpěvačkou Renatou Drössler (60) dalším kmotrem.

"Ovšem netušil jsem, že budu muset číst ukázku, a zapomněl jsem si doma brýle. Takže to bude pěkný pohled, jak tu knihu, která je navíc hodně drobným písmem, držím metr před obličejem. I se syny už to mám těžší. Vyrostli, už nechtějí ty pohádkové knihy s velkými písmeny, ale Julese Vernea, který už má také menší písmenka," nemládne ani legendární Viki.

Reklama

Další články

Načítám