Hlavní obsah
Článek

Osmadvacetiletá polská sekretářka Sonia Cytrowska byla unavená z toho, jak se musí stále holit, aby odpovídala normám krásy. Podle ní jde o tlak společnosti na ženy, a tomu chtěla čelit. Proto před rokem vyhodila žiletku.

„Zvolila jsem si tento životní styl, protože se cítím hezká a je velmi pohodlné takto žít,“ řekla Cytrowska. Přiznává ale i dny, „kdy se sama sebe ptám, proč jsem si zvolila bojovat se standardy krásy a proč jsem tak paličatá“.

Holit se Sonia začala ve dvanácti letech po vzoru krásně hladkých ženských těl v magazínech. Přestala loni a nabádá k tomu i další ženy, které holení obtěžuje. Příkladem jim jde na instagramovém účtu s názvem hnutí za tělesné ochlupení (bodyhairmovement), kde sdílí snímky svého neholeného těla. „Dostávám mnoho zpráv od žen, které jsou tam, kde já byla před rokem. Mluvím s nimi, někdy si vzájemně posíláme fotky, abychom se podpořily,“ říká.

Manžel Sonie Tobiasz byl z jejího rozhodnutí zaskočený. „Byl nejdřív v šoku, protože mě zná osm let a vždy jsem se holila. A popravdě preferuje hladký vzhled, ale hodně o tom mluvíme, vysvětlila jsem mu, jak je pro mě důležité žít s přirozeným vzhledem a rozhodl se to akceptovat a podpořit mě,“ uvedla s tím, že „byla i těžší období, ale láska a oddanost zvítězily.“

Snem Sonie je ukázat ženám, že ochlupení je „krásné a normální“ a v ulicích potkávat oholené ženy s těmi neoholenými ve vzájemném respektu.

Reklama

Další články

Načítám