Hlavní obsah
Článek

Kdo by neznal hudební hit Forever Young, který bořil v osmdesátých letech hitparády a z německé skupiny Alphaville udělal jednu z nejznámějších hudebních skupin na světě. Jejím zpěvákem je od samých začátků Marian Gold (64), který je podepsán pod všemi největšími hity kapely.

„Když jsme v roce 1984 vydali s Alphaville své debutové album, na kterém kromě Forever Young byly asi další tři velké světové hity, náš život se změnil úplně od základů. Z neznámých kluků se staly hvězdy. Při koncertech na nás lítaly stovky kusů dámského spodního prádla, po koncertech pak holky stály mnohametrové fronty u naší šatny. A spousta z nich rozhodně nechtěla jen podpis,“ vzpomíná dnes zpěvák.

O tom, jak divoké to byly roky, ostatně nejlépe svědčí i počet dětí zpěváka slavných Alphaville. Většina zdrojů uvádí, že má deset dětí s šesti různými ženami. „Kolik mám na světě přesně dětí, asi nikdy nebudu vědět ani já sám,“ s úsměvem okomentoval tuto pikantní záležitost sám zpěvák.

Gold má vřelý vztah k České republice a zpěvákovi Karlu Gottovi. Ten ostatně před pár lety slavný hit kapely o věčném mládí přezpíval s raperem Bushidem do němčiny a v Německu se z toho stal neskutečný šlágr.

„Karel Gott je neskutečně vtipnej a milej týpek. Vždycky ho strašně rád uvidím a byl bych neskutečně poctěný, kdyby přijal naši nabídku a při našem říjnovém koncertě v Praze se objevil s námi na pódiu a třeba si i zazpíval,“ přiznává Gold.

Alphaville aktuálně koncertuje po celém světě a v říjnu má nachystané dva koncerty i pro Českou republiku – kromě pražské Lucerny vystoupí slavná kapela na pódiu i v Příbrami.

Který megahit skupiny Alphaville máte nejraději?
Sounds Like A Melody
24,9 %
Forever Young
58,8 %
Big in Japan
16,3 %
Celkem hlasovalo 752 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám