Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V dámské paruce a večerních šatech oslavil herec Petr Oliva s předstihem své narozeniny, které připadají konkrétně na Valentýna.

Během sobotní děkovačky u představení Klec bláznů v Divadle Radka Brzobohatého k tomu byla ta nejlepší možná příležitost. „Blahopřát Petru Olivovi k jeho jubileu byla pro nás radost, protože on je vynikající herec a moc dobře se s ním spolupracuje. Nejvíc ze všeho mu přejeme zdraví, to je jasné. A pak jako herci ještě spoustu hezkých rolí,“ uvedla ředitelka Divadla Radka Brzobohatého Romana Goščíková.

Klec bláznů se v sedmdesátých letech stala nejúspěšnější francouzskou divadelní komedií, podle níž byl o dva roky později natočen film. Ten byl pak ve třech kategoriích nominován na Oscara, vyhrál Zlatý glóbus a jeden z hlavních představitelů získal Césara a Donatellovu cenu.

Hezké je, že v tomto představení Petr Oliva hraje i se svou v pořadí druhou manželkou, herečkou Dagmar Čárovou.

Petr Oliva má za sebou řadu filmových, televizních i divadelních rolí. V poslední době ho televizní diváci mohli vidět například v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde si zahrál dědečka, bývalého vojáka, který svojí disciplínou komplikuje život lidem ve svém okolí.

Divákům je známý také jako dabér. Namluvil například Bodieho v seriálu Profesionálové či herce Roberta Redforda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám