Hlavní obsah
Článek

Přítelkyně hudebníka Felixe Slováčka (80) Lucie Gelemová (41) uspořádala vernisáž svých obrazů. Na prodejní výstavě v Divadle Bez zábradlí zaujaly především portréty prezidentů Vladimira Putina a Donalda Trumpa.

Proč si výtvarnice vybrala zrovna tyto kontroverzní politiky? „Proč právě oni dva? Protože obdivuji silné lidi, muže, vizionáře s vlastním názorem, kteří nejdou se stádem, kteří mají argumenty a umí své názory obhájit,“ nechala se překvapivě slyšet Gelemová, která přiznala, že maluje i Felixe Slováčka!

„Felixe zatím maluji jako akty, na portrét teprve přijde řada,“ šokovala výtvarnice, jež pracuje mnoha technikami - vedle křehkých ilustrativních akvarelů maluje hutné barevné akrylové a olejové malby v kombinaci s uhlem. Také se velmi ráda věnuje grafice a namalovala i svůj vlastní autoportrét.

V minulosti Gelemová provokovala i stále ještě právoplatnou Felixovu manželku Dádu Patrasovou (67), kterou zvěčnila s lejnem na hlavě. Dádu tehdy troufalost Gelemové nadmíru rozzuřila, čemuž se nemohl nikdo divit.

Reklama

Další články

Načítám