Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Juliannu Mazzei nazvali na webu Independent ‚plus size modelkou‘ a ‚plus size aktivistkou‘. Pětadvacetiletá Kanaďanka se naučila mít ráda každé své kilo a nyní k tomu inspiruje i další ženy s nadváhou. Na Instagramu sdílí fotky, na nichž sebevědomě pózuje v bikinách, v prádle, a dokonce i nahá. Sebelásce ale, jak už to tak bývá, předcházela ‚sebenenávist‘.

„Do svých třiadvaceti jsem se nesnášela. Ale pak mi došlo, že se musím začít akceptovat taková, jaká jsem,“ říká Julianna, svým fanouškům známá též jako Jewelz. Velkou část života čelila šikaně od okolí, vyslechla si, že je ‚bečka sádla‘ i další posměšky. Kvůli ‚nezdravé‘ váze se s ní rozešel přítel.

Rozhodla se však, že se přijme taková, jaká je, a co víc, začne aktivně dodávat sebevědomí i dalším ženám. „Chci jim připomenout, že se také mohou cítit krásné. Že nepotřebují v plavkách nebo při pózování v reklamě na auta vidět ženy pouze jedné velikosti.“

I když převažují kladné ohlasy, pochopitelně se najdou i odpůrci. Ti tvrdí, že propaguje nezdravou váhu. Na to konto tvrdí: „Nikdy mi žádný lékař neřekl, že bych měla upravit stravování nebo zhubnout. Řekli mi, že jsem tlustá, ale nikdy ne s tím, že bych měla hubnout, protože to škodí mému zdraví.“

Reklama

Další články

Načítám