Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve Slovenském národním divadle v Bratislavě dnes proběhlo poslední rozloučení s hercem Mariánem Labudou. Ten nečekaně zemřel minulý pátek před svým domkem v Borince. Bylo mu 73 let.

Sbohem přišla dát herci rodina, kolegové nejen ze Slovenska, ale také z Česka, a přátelé. Mezi smutečními hosty nechyběl třeba Bolek Polívka, se kterým si Labuda zahrál ve svém posledním filmu, v Andělovi Páně 2. Dorazili také Milan Kňažko, Milan Lasica, Andrej Hryc, János Bán, Martin Huba či Magda Vášáryová stejně jako její sestra Emília Vášáryová.

Labuda se do paměti diváků zapsal mnoha filmovými i seriálovými rolemi. Nezapomenutelný byl jako nabručený řidič Karel Pávek v komedii Vesničko má středisková. Z dalších jmenujme například snímky Roming, Všichni moji blízcí, Lotrando a Zubejda či Dobří holubi se vracejí.

Herec měl minulý pátek před svým domem ztratit vědomí, a přestože se mu dostalo velmi rychlé pomoci, kolaps nepřežil. Se zdravotními problémy bojoval už delší dobu.

Reklama

Další články

Načítám