Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární slovenský herec Marián Labuda zemřel. Bylo mu 73 let. Slovenskému webu Aktuality.sk to potvrdil zdroj blízký rodině.

Herec prý ztratil vědomí, když nastupoval do auta. Ač paní Labudová ihned zavolala záchranku a s resuscitací pomáhal i kolemjdoucí muž, herci již nebylo pomoci. Nebyl to první kolaps, který známého herce postihl. Zdravotní problémy ho pronásledovaly už před dvěma lety.

Labuda se do paměti diváků zapsal desítkami filmových a seriálových rolí. Proslavil se hlavně jako bručoun Pávek v oblíbené komedii Vesničko má středisková.

Z dalších rolí jmenujme například snímky Král Ubu, Roming, Všichni moji blízcí, Lotrando a Zubejda či Dobří holubi se vracejí. Za film Zahrada převzal filmové ocenění Český lev. Jeho poslední filmovou rolí byla postava v populární pohádce Anděl Páně 2.

Její režisér Jiří Strach na sociální síti dnes uvedl: „Máš klíč od očistce, Mariáne. Je to univerzál. Odemkne Ti i bránu nebeskou.“ Vzpomněl tak scénu, kdy prodavači v cukrárně (Labudovi) anděl a čert Petronel a Uriáš zaplatili právě zlatým klíčem k očistci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám