Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Australská modelka a olympijská šampionka ve skoku vysokém Amy Pejkovic (24) je v plné kondici a života si zase užívá plnými doušky. Na hřejivém světlém písku Bronte Beach v Sydney zářila její vysoká postava energií a po zlých časech, které má za sebou, nebylo ani památky.

Když jí v roce 2012 oznámili onu tragickou zprávu, všechno tak nějak zapadlo do souvislostí. Nevolnost, se kterou už nějakou dobu bojovala a nemohla se jí zbavit, byla totiž jedním ze symptomů tumoru mozku.

„V jedné fázi byly už ty bolesti hlavy každodenní. Zvracela jsem na každém tréninku, nemohla jsem udržet rovnováhu. Pokusila jsem se třeba projít otevřenými dveřmi a narazila při tom do zdi. Vůbec nic jsem nezvládala," promluvila o rakovině teprve nedávno s deníkem Herald Sun.

Amy se ze dne na den zhroutil svět. S radikální léčbou se totiž muselo začít okamžitě. A výsledek? Jako vždy zůstával nejistý. "Lékař mi sdělil, že od smrti už mě dělilo pouhých pár dní," vyprávěla novinářům. Asi není potřeba podrobně líčit, čím vším si Amy následně prošla. Radikální léčebné metody však byly tentokrát úspěšné a dnes se Amy v opět připravuje na blížící se Hry Commonwealthu a doufá, že se probojuje i na letní olympiádu do Tokia v roce 2020.

Reklama

Další články

Načítám